ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

2020-2024 © МАЛКА ВАРНА

Малка Варна е творчески проект за децата на Варна, в който участниците ни показват своя град с помощта на фотографията. Варна видяна през очите на малките ѝ жители, през тяхното ежедневие и светоусещане.

ПРОЦЕС
Проектът е насочен към деца на възраст 9-15 години и изпозва фотография и текст като инструменти за рефлекция и регистрация. След запознаване с темата и задачата и практическа инструкция за работа с фотоапарат за еднократна употреба, участниците получават фотоапарат и малък бележник за кратки бележки към снимките.

Децата имат на разположение две седмици, в които да снимат своя град – любимо място за игра с приятели или разходка, най-голямото дърво на улицата където живеят или най-красивата сграда в града, какво виждат всеки ден от прозореца на стаята си… Писането на текст има свободен характер – факт, случка, спомен, мисъл, стих. След снимачния период групата се среща отново, за да разгледа и обсъди заедно резултатите и да направи селекция.

ПРЕЗЕНТАЦИЯ
Малка Варна приключва с изложба от селекция снимки и придружаващи ги текстове. От селекцията изработваме и комплект пощенски картички за всички участници в проекта.